Laat nu een volledige cyber risico-inventarisatie uitvoeren voor slechts 875 euro met subsidie van Digital Trust Center

2 september 2024

Cyber Security

Het Digital Trust Center (DTC) stelt per direct een subsidie beschikbaar, specifiek gericht op kleine organisaties. De subsidie is aan te vragen sinds 2 september 2024 en wordt toegekend op volgorde van binnenkomst tot het maximale budget van € 1.000.000 bereikt is.  Met de regeling betaalt het DTC de helft van een investering die wordt gedaan in cybersecurity tot een bedrag van € 1.250.

De subsidie biedt een unieke kans om de digitale veiligheid van een organisatie te versterken en is ontworpen om kleine organisaties te ondersteunen bij het vergroten van hun cyberweerbaarheid, een noodzaak in een tijd waarin digitale dreiging groot is.

Wat houdt de DTC-subsidie in?

De DTC-subsidie is bedoeld voor kleine organisaties met maximaal 50 medewerkers. Met deze financiële ondersteuning kunnen ze investeren in maatregelen die de digitale veiligheid verbeteren. Denk hierbij aan het doen van een risico-inventarisatie, het implementeren van beveiligingssoftware, of het opleiden van personeel op het gebied van cybersecurity.

Waarom een risico-inventarisatie?

Een van de meest effectieve manieren om de DTC-subsidie te besteden, is door te investeren in een risico-inventarisatie. Een risico-inventarisatie biedt een grondige analyse van de huidige digitale veiligheid binnen een organisatie. Het helpt bij het identificeren van specifieke cyberrisico's waar een organisatie mee te maken heeft, en welke maatregelen noodzakelijk zijn om deze risico’s te verlagen.

Voordelen van een risico-inventarisatie

  1. Inzicht in kwetsbaarheden: Door een risico-inventarisatie uit te voeren, krijgt een organisatie een helder beeld van de zwakke plekken in de technische en organisatorische beveiliging. Dit maakt het makkelijker om gerichte beveiligingsmaatregelen te nemen.
  2. Gerichte investering: Met de resultaten van een risico-inventarisatie is het mogelijk de subsidie verder gericht in te zetten op de gebieden die het meest kwetsbaar zijn, waardoor het meeste rendement uit de subsidie wordt gehaald.
  3. Langetermijnveiligheid: Een goede risico-inventarisatie helpt niet alleen om directe bedreigingen aan te pakken, maar stelt je ook in staat om een strategie te ontwikkelen voor voortdurende digitale veiligheid.

Een kans voor kleinere organisaties

De DTC-subsidie biedt kleine organisaties een kans om hun cyberweerbaarheid aanzienlijk te versterken. Door deze subsidie te investeren in een risico-inventarisatie, wordt een solide basis gelegd voor een veilige digitale omgeving. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van gegevens, maar ook voor het vertrouwen van klanten en de continuïteit van een organisatie.