Is uw organisatie cyberveilig?
7 november 2022
We kunnen er anno 2022 niet meer omheen: cybercriminaliteit is overal. En we hoeven u ook niet meer te vertellen dat de kans om aangevallen te worden voor iedereen reëel is. Of u nu ondernemer bent in het mkb of werkt binnen een grote corporate, niemand blijft bespaard. Dus is het zaak om cybersecurity hoog op de agenda te zetten. Maar hoe bent en blijft u nu cyberweerbaar? Wij vertellen het.
De stijgende lijn in het aantal cyberaanvallen benadrukt de ernst van de situatie. Als organisatie is het daarom extreem belangrijk om een goede digitale verdediging te hebben. U doet ook de deur op slot wanneer u het kantoorpand verlaat, toch?
Naast techniek zijn mens en organisatie cruciaal voor de cyberweerbaarheid van uw organistatie. Hoe richt u uw organisatie in en hoe maakt u uw medewerkers bewust zodat u optimaal beschermd bent?
Wat is de huidige situatie van uw organisatie?
Om cyberweerbaar te worden is het belangrijk om eerst de huidige situatie van uw organisatie in kaart te brengen. Wat zijn de risico's en in hoe verre zijn uw medewerkers op de hoogte van deze risico's en de gevolgen ervan? 91 procent van de datalekken komt door het menselijk handelen. Door bijvoorbeeld een phishingsimulatie te laten doen kunt u inzicht krijgen in de kennis van uw medewerkers.
Doe nu de gratis Online Scan Cyberweerbaarheid om te kijken hoe het is gesteld met de cyberweerbaarheid van uw bedrijf. |
Tijd voor een plan
Als alle kwetsbaarheden en risico's in kaart zijn gebracht is het zaak om over te gaan op het opstellen van een plan. Hierbij is het belangrijk om maatregelen op te stellen. Denk aan een wachtwoordbeleid met tweestapsverificatie of het inplannen van een regelmatige phishingsimulatie. Zo'n informatiebeleid is een belangrijke houvast voor u en uw medewerkers.
Uitvoeren en evalueren van de maatregelen
Na het opstellen is het natuurlijk tijd voor het uitvoeren van de maatregelen. Hierbij is hulp van een externe organisatie vaak wenselijk. Zo kunt u een zo onafhankelijk mogelijk beeld krijgen. Het evalueren van de maatregelen is hierna een logische stap.
Borging van de cyberweerbaarheid
Nu uw beleid op orde is, is het belangrijk dat de processen geborgd worden. Dat betekent nadenken over de stappen die u gaat ondernemen wanneer er toch een cyberaanval plaats vindt. Hoe kunt u uw organisatie dan zo snel mogelijk weer draaiende krijgen?
Voor meer informatie over het cyberweerbaar maken van uw organisatie kunt u contact opnemen via info@tt3p.nl.